Medicinska Nega

Naš tim medicinskih stručnjaka je tu da obezbedi najbolju negu i brigu o vašem zdravlju.

Medicinske usluge

Zdravstvena i opšta nega korisnika doma za stara lica pokretnih, polupokretnih, nepokretnih lica:

  • Medicinski nadzor 24h
  • Lekarski nadzor
  • Oporavak nakon bolničkog lečenja
  • Rehabilitacija od strane fizioterapeuta pp
  • Frizerske usluge, manikir, pedikir, masaze pp
  • Pomaganje stanarima u obavljanju osnovnih dnevnih aktivnosti kao što su oblačenje, kupanje, hranjenje i hodanje.
  • kupanje, menjanje pelena, i brigu o koži.
  • Svakodnevno merenje pritiska, merenje šećera u krvi, davanje infuzije, plasiranje katetera, davanje injekcija, saniranje dekubitalnih rana
  • Redovno se vrše labaratorijski nalazi
  • mogućnost sanitetskog prevoza u zemlji

Alchajmer

Često pitanje je da li primamo korisnike koji boluju od Demencije i Alchajmerove bolesti, nas odgovor je DA . Mi smo posvećeni pružanju posebne pažnje i nege onima koji se bore s ovim stanjem.

🧠 Borba s Alzheimerovom Bolešću: Nega i Razumevanje u Našem Domu za Stara Lica 🧠
Alzheimerova bolest je izazovna i emotivno zahtevna dijagnoza kako za pojedince koji je doživljavaju, tako i za njihove porodice. U našem Domu za Stara Lica, razumemo da je Alzheimerova bolest posebno osetljiva tema.

🌼 Kvalitetan Život, Bez Obzira na Diagnozu 🌼
U našem domu, težimo da osiguramo kvalitetan život za sve naše stanare. Organizujemo aktivnosti prilagođene njihovim sposobnostima, uključujući umetničke i kreativne terapije, šetnje u prirodi, i druženja. Svi naši stanari zaslužuju radost i smeh, bez obzira na izazove s kojima se suočavaju.

🧩 Podrška Porodicama 🧩
Znamo da je borba s Alzheimerovom bolešću teška i za porodice. Naš tim je ovde da vam pruži emocionalnu podršku i informacije koje vam mogu pomoći da bolje razumete bolest i kako da se nosite sa njom. Socijalni radnik Ustanove odgovoriće na sve Vaše dileme i pitanja u vezi samog toka bolesti. Otvoreni smo za komunikaciju i sarađujemo sa porodicama kako bismo obezbedili najbolju moguću brigu za vašeg voljenog.

🔗 Razvoj i Istraživanje 🔗
Naša posvećenost ne staje na brizi za naše stanare. Aktivno pratimo najnovija istraživanja i terapeutske metode za Alzheimerovu bolest kako bismo obezbedili najbolje moguće tretmane i brigu. Ako se suočavate s Alzheimerovom bolešću u vašoj porodici, niste sami. Naš Dom za Stara Lica je vaša podrška, vaš drugi dom, gde možete pronaći razumevanje i brigu.

Palijativno lečenje

Palijativno lečenje predstavlja posebnu granu medicine koja se fokusira na pružanje brige i podrške osobama koje se suočavaju sa teškim bolestima, posebno onima u završnoj fazi života. Cilj palijativnog lečenja je poboljšati kvalitet života pacijenata i njihovih porodica kroz sveobuhvatan pristup fizičkoj, emocionalnoj, socijalnoj i duhovnoj dobrobiti. Posvecujemo paznju kontroli simptoma i fizičkoj udobnosti pacijenata. To uključuje efikasno upravljanje bolom, kontrolu ostalih neugodnih simptoma, i prilagođenu medicinsku negu. Tim stručnjaka u palijativnoj nezi pruža podršku kako pacijentima, tako i njihovim porodicama, pomažući im da se nose sa stresom, strahom i tugom.